Varm potatissallad med västerbottensost.

 
 
Det här receptet har jag fått av min svägerska Catarina och den har vi gjort massor av gånger. Den passar till allt
grillat och stekt kött av alla slag, även chorizo eller annan stark korv. Hur god som helst.
 
 
Ingredienser:
 
potatis 2 kg till 10 personer, tärna i mindre bitar
1 st purjolök, strimla i små bitar
150 g soltorkade tomater, skär i bitar
örtmarinerade vitlöksklyftor, ta efter behag
1 påse ruccola sallad
1 påse riven parmesanost eller riv gärna själv, mycket godare
 
Gör så här:
 
Ugn 225 grader.
Lägg potatisen i en större ugnsfast form och vänd ned i olja. In i ugnen och ta ut dem när de nästan är färdiga och strö på purjolöken och soltorkade tomater. Sätt in formen i ugnen igen och låt stå tills potatisen är klar. ta ut potatisen och blanda i osten och vitlöksklyftorna. Blanda om ordentligt och till sist vänder du ned ruccolan.
 
Om du gör på 2 kg potatis så har jag dubblat allt annat också, blir mer smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0