Chiligryta, långkok.

Det tar några timmar att tillaga, men det är det värt och det är inte så mycket jobb heller med grytan.
 
8 portioner.
 
1 kg högrev, skär i tärningar 3x3 cm
2 msk olja
2 msk smör
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
2 klyftade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt, finhackad
ev 1 - 2 tsk chipotlepasta
3 dl stora vita bönor
2 köttbuljongtärningar
1 msk starkt paprikapulver
7 dl vatten
1 tärnad röd paprika
400g kidneybönor
 
Bryn köttet i olja / smör, salta och peppra. Stek lök, vitlök, chili och chipotlepasta i olja. Lägg kött, lök och chili i en stor gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter.  Tillsätt paprika, kidneybönor, ev lite vatten och koka 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0