Pastafest.

 
Ett tips på en rolig pastafest som vi bjöd på en gång och passar både liten som stor. Koka en stor gryta med pasta och ställ mitt på bordet. Gör några pastasåser som du gillar och servera till pastan. Här kommer några tips på såser som vi gjorde till festen. Pesto är också gott till pastan.
 
Groggelsås:
 
4 personer.
2 burkar creme fraiche
280 g grönmögelost
2 paket bacon, klipp i bitar
svartpeppar
 
Gör så här:
Häll creme fraiche i en kastrull och värm upp. Smula ned osten och låt smälta under omrörning. Knaperstek bacon och häll det över såsen.
 
Apelsinsås med jordnötter.
 
4 dl vispgrädde
3 dl riven lagrad ost tex greve
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 - 3 tsk dragon, torkad och smulad
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 apelsin
2 dl vatten
50 g jordnötter, hackas
 
Gör så här:
 
Koka upp grädden och rör ned osten, ta grytan från spisen. Blanda i apelsinjuice, dragon, salt och peppar. Koka den skalade ( ta bort allt det vita ) hela apelsinen i en kastrull med vatten och lite socker i 5 minuter. Skär sedan ut hinnfria klyftor ( lite pyssel )  och dela dem i bitar. Rör ned apelsinbitarna och jordnötterna i såsen och hetta upp såsen strax innan servering.
 
Köttfärssås med sting.
 
1 stor gul lök, hackas
200 g färska champinjoner, skivas
300 g nötfärs
1 msk smör
2 - 3 vitlöksklyftor, pressas
2 tsk kinesisk soja
½ krm cayennepeppar
3 - 4 dl mellangrädde
 
Gör så här:
 
Fräs köttfärsen, finfördela den med en gaffel så att den blir grynig. Tllsätt lök och champinjoner, sänk värmen och låt det puttra i 5 - 7 minuter.  Rör om då och då. Pressa i vitlök, salt och cayennepeppar, häll i grädden och puttra i 5 minuter under omrörning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0