Phillyglasstårta.

 
Lättgjord glasstårta och det fiffiga med den är att det är gelatin i glassen som gör att den inte smälter och börjar rinna.
12 - 14 bitar.
 
1 färdig rund marängbotten
 
Phillyglass:
 
2 gelatinblad
1 vaniljstång, klyva och skrapa ur
2 dl strösocker
4 ägg
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
 
Tillbehör:
Hallon eller andra bär
 
Gör så här:
 
Läg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och krama sedan ur vattnet. Skilj äggen till gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ned färskosten.
Vispa grädden och vänd ned i äggsmeten.
Smält  gelatinbladen i en skål över vattenbad. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan med resten.
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ned i gräddsmeten.
Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant och fyll på med smeten. Frys tårtan i minst 4 timmar.
Ta ut och dekorera tårtan med bär. Tina den i rumstemperatur cirka 45 minuter innan servering. Sikta florsocker ovanpå bären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0