Chokladpaj med apelsin.

 
Mumsigt. Receptet har jag fått av min kompis Lena.
 
10 portioner.
 
Mördeg:
1 dl strösocker
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 litet ägg
 
Fyllning:
150 g mörk choklad
150 g mjölkchoklad
1 dl mjölk
1 msk smör
2 dl grädde
1 ägg
1 äggula
Apelsinskivor som garnering.
 
Blanda mördegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform 25 cm i diameter. Picka med en gaffel i botten och förgrädda på 200 g i 10 minuter.
Dela chokladen i bitar och smält den i mjölken på svag värme under omrörning. Rör ned smöret. Blanda sedan i grädden, ägget och äggulan i chokladsmeten. Rör till en jämn kräm. Häll chokladkrämen i pajformen. Grädda på 175 grader i 15 minuter. Kakan får gärna vara lite kletig i mitten. Servera med apelsinskivor och vispad grädde.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0