Hjortronmousse.

Gott med hjortron och vill du göra korgen så gör du en smet för rullrån och du måste givetvis ha ett rullrånsjärn.
3 äggulor
1 dl strösocker
1½ dl mjölk
6 gelatinblad
4 dl vispgrädde
300 g hjortron
några droppar hjortronlikör, går att utesluta
Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Koka upp mjälken, dra kastrullen från värmen, vipsa ned äggsmeten i mjäölken och sjud upp mycket försiktigt under vispning tills det tjocknar. Blötlägg gelatinbladen och krama sedan ur dem, smält på svag värme. Blanda noga och försiktigt ner gelatinet i äggsmeten, låt svalna. Vispa grädden hårt och blanda ner hjortronen. Vänd ned äggkrämen och blanda väl. Häll upp i glas eller rullrånskorgar och låt gärna stå svalt i ett dygn.
Kommentarer
Trackback