Laxlasagne.

En enkel och snabbare varient på lasagne och den går utmärkt att frysa.
 
4 portioner.
 
1 paket färska lasagneplattor, 250 g
400 g kallrökt eller gravad lax, skivad
1 liten purjolök, skivad
1 msk olivolja
1 påse tinad bladspenat, 450 g
250 g kesella 10 %
2 ägg
1 krm vitpeppar
2 - 3 dl riven lagrad ost, t ex prästost
 
Ugn 200 grader.
 
Fräs purjolöken i olja. Blanda kesella, ägg, spenat och den frästa purjolöken, peppra. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsfast form. Varva sedan med lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen i 25 - 30 minuter. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0