Sparrispaj med chevre och bacon.

 
En lite annorlunda paj och väldigt god. Om du har ont om tid så är det den perfekta pajen för det mesta går att förbereda.
 
4 portioner.
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g smör
2 - 3 msk creme fraiche
 
Fyllning:
140 g bacon, strimlad
1 stor rödlök, skivas
200 g chevre, skivas
3 ägg
2 dl vispgrädde
salt & svartpeppar
riven muskot
1 msk fransk senap
1 knippe grön sparris, kan skäras i bitar
 
Blanda mjöl, salt och smör. Kör i matberedaren till en grynig massa. Tillsätt creme fraiche och arbeta hastigt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Låt stå i kylen en stund och sedan förgräddar du det i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna.
Stek bacon och lök tills den mjuknat. Fördela över pajskalet. Placera ut den skivade getosten över lökblandningen. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt salt, peppar, muskot och senap. Häll över smeten på fyllningen i pajskalet. Garnera med sparris. Grädda i 150 grader i 20 - 30 minuter, tills fyllningen stannat och fått lite färg. Servera med en krispig sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0