Chililax med grapefruktmajonäs.

Jättegott och vi tog torsk istället för lax och det gick jättebra. Majonäsen var mycket god också, går bra att använda till kött också.
4 portioner.
1 liten grön paprika, går bra med annan färg också, i bitar
1 grön chili, tex jalapeno
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 tsk salt
500 - 600 g laxfile i portionsbitar
Grapefruktmajonäs:
1 äggula
2 msk pressad blodgrapefrukt
1,75 dl neutral olja
0,25 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
20 droppar chipotle tabasco, vi tog mer, smaka av hur du vill ha det
Servering:
Kokt potatis, vi gjorde jordärtsskockspure
1 klyfta blodgrapefrukt
Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra i 10 minuter. Låt stå i mitten av ugnen 10 - 12 minuter.
Majonäsen. Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma annars kan det gå åt pipsvängen. Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ned oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle. Smaka av med salt, peppar och chipotletabasco.
Kommentarer
Trackback