Konjaksgravat kött med nobissås.

8 - 10 personer.
1 kg innanlår
3/4 dl strösocker
3/4 dl salt
1 msk grovmalen svartpeppar
½ dl konjak
1 msk olja
Blanda kryddorna, olja och konjak i en 2 dl plastpåse. Lägg i köttet och låt ligga i 2 dygn. Vänd påsen 2 gånger / dag.
Nobissås:
2 ägg, kokta i 3 minuter
2 msk rödvinsvinäger
5 dl matolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, finmalen
2½ tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk gräslök, finhackad
Skala de kokta äggen och lägg ned i en skål. Vispa. Droppa i vinäger och olja under vispning. Smaksätt och låt stå ett par timmar innan servering.
När köttet är gravat skär du det i tunna skivor och ÄT. Oj vad sugen jag blev.


Kommentarer
Trackback