Varm getosttoast med färska fikon.
Smaskens säger jag bara.

4 personer.
4 tjocka skivor getost
4 rostade brödskivor
4 färska fikon, går bra med konserverade
½ dl socker
1 kvist färsk rosmarin, går bra med torkad
1 dl rödvin
1 - 2 msk balsamvinäger
Gör så här:
Ugn 200 grader. Rosta brödet på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in dem i ugnen i cirka 5 minuter så att osten smälter.
Smält socker i en stekpanna. Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ned fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarin. Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det småputtra i några minuter. Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla till sist lite varm sås över toasten.
Njut.
Kommentarer
Trackback