Älgfärspaj.

God paj och den går naturligtvis att göra med annan färs än älg. Gör en vanlig pajdeg och tryck ut i en rund form, förgrädda.
4 - 5 hg älgfärs
1 gul lök, hackas
1 vitlöksklyfta, pressa
6 st soltorkade tomater som urvattnas om de varit salta, strimla
10 - 15 svarta oliver med kärna, kärna ur
10 - 15 gröna oliver med kärna, kärna ur
5 - 6 enbär, krossas
champinjoner, färska, skivas
2 ägg
2½ dl mellangrädde
ev lite bonjoursås eller ost
riven lagrad ost
Ugn 200 - 225 grader i 20 minuter.
Fräs älgfärs och lök, blanda i tomater, oliver och enbär. Lägg i det förgräddade pajskalet. Lägg på de skivade champinjonerna och häll över ägg- och gräddblandningen. Lite bonjoursås och sist riven ost. Gratinera.
Kommentarer
Trackback