Fläskspett med citronkräm & hallonsallad.

 
Du behöver inte göra spett utan kan grilla vilket kött du vill. Citronkrämen är god till allt möjligt. Vi har gjort den massor av gånger. Passar utmärkt till fisk och kyckling.
 
4 portioner.
 
Marinad:
 
600 g fläskkött, skär i tärningar lagom för att trä upp på grillspett
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk färsk ingefära, riven
2 msk ketchap manis, går med chilisås också
½ dl rapsolja
salt & peppar
 
Blanda allt till marinaden och lägg i köttet. Låt stå kallt i minst 1 timme. Trä upp köttbitarna på träspett och grilla i cirka 10 minuter.
 
Hallonsallad:
 
1 - 2 påsar sallad, ta det du gillar
250 g fetaost
1 dl färska hallon, går bra med frysta, men låt vätskan rinna av
1 dl valnötter
 
Lägg upp salladen på ett fat och strö över smulad fetaost, hallon och valnötter.
 
Citronkräm:
 
2½ dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal och saft
½ msk honung
salt & peppar.
 
Blanda ihop allt och ställ svalt en stund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0