Kräftpaj med avokadosalsa.
Receptet kommer från Ann och är fräscht och jättegott.
4 portioner.
Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
2 msk vatten
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
2 dl riven västerbottensost
4 ägg
2½ dl grädde
3 msk hackad dill
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Avokadosalsa:
2 avokado, skär i bitar
1 - 2 msk pressad citronsaft
1 klyfta melon, 200 g, skär i mindre bitar
dillkvistar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen och kör i matberedaren. Kör tills en klump bildas. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter och nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen 20 minuter. Grädda 225 grader i 10 minuter. Häll av vätskan från kräftstjärtarna och låt dem rinna av väl. Läg osten i botten på pajskalet och strö över hälften av kräftstjärtarna ( spara hälften till salsan ). Vispa ihop ägg, grädde, dill, salt och peppar. Häll det i pajformen. Grädda i ugnen på nedersta falsen 225 grader i 30 minuter. Blanda ihop salsan och toppa den färdiggräddade pajen.
Kommentarer
Trackback