Limoncella likör.

 
 
 
Enkelt att göra själv. Går att dricka den som den är eller använda den i desserter. Vi har gjort båda delarna.
 
0,5 kg citroner, skalas med potatisskalare, ej det vita från skalet.
0,5 liter okryddad sprit, vodka eller brännvin
0,5 liter vatten
0,5 liter strösocker
 
Värm socker och vatten tills det har löst upp sig. Låt svalna. Blanda ned citronskal och alkohol i sockerlösningen. Häll över i en glasburk med tättslutande lpck och låt dra i 2 veckor i kylen. Sila. Klar för användning. Limoncella ska drickas iskall.
 

Kommentarer
Postat av: Catti

Min limoncello står på lagring i kylen...

Svar: Så du brukar göra den, visst blir den bra.
carina lundmark

2013-01-11 @ 17:38:06
Postat av: Catti

Har bara smakat "köpes" men blev inspirerad att prova när jag såg ditt recept ;)

Svar: Vad kul, blev den bra?
carina lundmark

2013-01-14 @ 19:52:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0