Grillad salsiccia med senapspotatissallad och ljummen cheddar dip.

Här ska det vara färsk salcciakorv, men om du inte hittar det så går det bra med vilken kryddig korv som helst, men det var jättegott med den färska korven.
 
4 personer.
 
500 g färsk salcciakorv
 
Sallad:
800 g färsk potatis
1 knippa färsk lök
2 röda paprikor
1 msk dijonsenap
½ dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk gula senapskorn
50 g ruccola
1 tsk flingsalt
 
Cheddardip:
75 g riven cheddarost, rivs
1 dl torrt vitt vin
2 tsk maizenastärkelse
2 krm salt
½ krm cayennepeppar
 
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och halvera dem. Halvera lökarna och strimla blasten. Halvera paprikorna och picka korven. Grilla lök, paprika och korv. Blanda ut senapen i lite av oljan. Tillsätt sedan resten av oljan, vinäger, honung, salt och peppar. Rör om dressingen. När du grillat löken skär du den i klyftor och paprikan i mindre bitar. Rosta senapsfröna i en het torr stekpanna tills de börjar poppa.  Blanda ihop potatis, grillad lök och paprika. Häll över senapsdressingen. Blanda försiktigt ned den hackade lökblasten och ruccolan.  Till sist vänder du ned senapsfröna och strör över lite flingsalt.
Koka upp vinet i en kastrull och tillsätt osten, rör tills den smält. Rör ut maizenastärkelsen i lite vatten och blanda ned i oströran. Koka upp under omrörning, salt & peppar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0