Kladdkaka med dajmgrädde.

Med dajm i kakans gräddiga topping får du en barnsligt god kaka. Gör gärna kladdkakan dagen före och toppa med dajmgrädden strax innan servering.
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl ( 150 g )
1 krm salt
Dajmgrädde:
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 dubbelförpackningar dajm
Gör så här:
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret, bryt ned chokladen och smält försiktigt i en kastrull. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ned i chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ned i smeten och rör till en jämn massa. Häll smten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i 14 - 15 minuter. Låt svalna helt.
Dajmgrädde:
Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa dajmen grovt och vänd ned det mesta i grädden. Bred grädden över kakan och strö över lite dajm.
Kommentarer
Trackback