Minipajer av smördeg och med kallrökt lax.

 
Jättegoda småpajer som Gunilla och Anders bjöd på i påsk.
Det går säkert att göra en stor paj i en långpanna och sedan skära i rutor.
 
12 stycken.
 
Ugn 225 grader.
 
300 g kallrökt eller gravad lax i skivor
1 kyld smördegsplatta eller flera små
1 ägg, uppvispat
3 msk finriven pepparrot
1½ dl riven västerbottensost
3 äggulor
2 dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
dill
folieformar
 
Kavla ut smördegen lite lätt och skär ut kvadrater i 7 - 8 cm storlek. Placera i folieformar så lite av smördegen hänger ut över kanten. Pensla degen med uppvispat ägg. Strimla laxen och fördela i formarna. Lägg i pepparrot och ost. Vispa ihop äggulor, gräddfil, salt och peppar, fördela sedan i formarna. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ned överallt i formen.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Garnera med färsk dill.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0