Parmapaket & Gorgonzola.

 
Enkel och god förrätt.
 
8 personer.
 
4 djupfrysta smördegsplattor
200 g gorgonzola
8 skivor parmaskinka eller annan smakrik skinka
1 äggula till pensling
färsk timjan till garnering
 
Gör så här:
 
Ugn 225 grader.
Låt smördegsplattorna tina. Dela varje platta i 2 delar och kavla ut till 13 x 13 cm. Dela osten i 8 bitar och vira in varje med en skinkskiva. Lägg paketet på degplattan och pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik över en degflik och tryck till kanterna med hjälp av en gaffel. Det ska bli trekanter. Pensla ovansidan med uppvispad äggula. Placera paketen på en plåt med bakplåtspapper och gräda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 8 - 9 minuter. Garnera med lite färsk timjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0