Parmesanbakad fisk med räkor.


Lättlagat och gott.
4 portioner.
 
4 fiskfiléer a 190g, tex lax, torsk eller hoki filé
200 g säsongsgrönsaker tex fänkål och morötter, hackas eller skivas
salt & peppar
4 - 5 kokta potatisar, skivas
2 msk tomatpure
2 dl finriven parmesanost
20 frysta räkor med skal
 
Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
2 tsk gurkmeja
2 msk koncentrerad fiskfond
3 - 4 lagerblad
1 msk majsstärkelse
 
Servering:
2 msk krossad rosépeppar
1 dl finhackade örter
 
Ugn 200 grader. Krydda fisken med salt och peppar runtom. Bred tomatpure jämnt över hela botten i en ugnsfast form. Lägg på potatisskivorna och grönsakerna, toppa med fisken.
Koka upp grädden till såsen i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna, låt koka 1 minut. Red såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Salt och peppar. Häll såsen över fisken och strö över parmesanost. Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen 15 minuter. Ta av folien och strö på räkor och stek klart, cirka 5 minuter. Strö över rosépeppar och örterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0