Sallad med plommon och blåmögelost.
Om du inte gillar blåmögelost så tar du en annan som du gillar.
4 portioner.
4 tjocka skivor dagsgammalt bröd, skär i stora tärningar
2 msk olivolja
600 g plommon, skär i klyftor
150 g blåmögelost tex Saint Agur
100 g blandad sallad
50 g valnötter
Dressing:
2 msk rödvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
½ tsk honung
½ dl olivolja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröd tärningarna på en plåt och ringla över oljan. Rosta mitt i ugnen 8 - 10 minuter, tills de är spröda och gyllenbruna. Du kan även steka dem i en stekpanna. Låt svalna. Vispa ihop allt till dressingen. Fördela plommon, smulad ost, krutonger, sallad och nötter på ett snyggt fat och ringla över dressingen.
Kommentarer
Trackback