Ansjovissnurror med västerbottensost och dill.

 
Servera de här mumsiga snurrorna som välkommande tilltugg och gärna en kall öl.
10 stycken.
 
2 gula lökar, skivad
smör
1 ask ansjovis a 125 g, hackad ? spadet
1 msk rosmarin, hackad
svartpeppar
1 knippe dill, grovhackad
1 rulle smördeg
1½ dl riven västerbottensost
1 ägg, uppvispat
2 msk sesamfrön
2 msk finskuren gräslök
 
Stek löken långsamt i smör tills den blir mjuk och genomskinlig. Häll i ansjovis och spad, rosmarin och peppar. Låt vätskan koka in, ta av från värmen och låt svalna. Rör ned dillen. Rulla ut smördegen och bred på lökröran. Strö över det mesta av osten. Rulla ihop och skär tio bitar, 2 - 3 centimeter tjocka. Ställ bitarna på högkant på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över sesamfrön och resten av osten. Grädda på 200 grader i 20 - 30 minuter. Strö över gräslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0