Grillad paprikasallad med matkorn, mozzarella och kapris.


4 portioner.
 
2 dl matkorn
5 paprikor, vilken färg som helst, går bra med färdiggrillad paprika på burk, halvera
1 msk olivolja
1 förpackning minimozzarellaost 125 g
2 msk kapris
1 påse babyspenat
 
Dressing:
½ röd chili tex spansk peppar, finhacka
3 msk vit balsamvinäger
½ citron, rivet skal
½ dl olivolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Koka matkornet enligt anvisning på paketet, spola hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de halverade paprikorna med olivolja och lägg dem med den kupade sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen tills skalet börjar bli svart och bubbligt, ca 25 minuter. Låt paprikorna svalna och dra sedan bort skalet, skär i breda remsor. Blanda alla ingredienser till dressingen. Till sist blandar du matkorn, paprikor i dressingen och låter stå i 10 minuter. Vänd ned mozzarellan och strö över kapris och babyspenat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0