Jordärtskockssoppa med rostade hasselnötter.


Soppan räcker till 4 - 6 personer.
 
2 smörklickar
2 vitlöksklyftor, finhackas
1 gul lök, finhackas
500 g jordärtskockor, skalas och hackas
225 g potatis ( 2 - 3 medelstora ) skalas, hackas
ev. en hel näve repad timjan
1 liter kyckling - eller grönsaksbuljong
150 g mascarponeost
salt & svartpeppar
200 g hasselnötter, rostas och krossas
 
Smält smör i en kastrull och tillsätt allt utom buljongen och osten. Fräs en liten stund. Tillsätt buljongen, låt koka upp och sjud i 30 minuter tills potatis och jordärtskockor är mjuka. Här väljer ni om ni vill purea soppan helt eller spara några större bitar. Slutligen, värm upp och tillsätt mascarponeosten, salt och peppar, Strö över lite hasselnötter vid serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0