Kycklingrulader med lufttorkad skinka.

4 portioner.
 
4 kycklingfiléer
salt & peppar
6 skivor lufttorkad skinka
1 tsk rivet citronskal
1 tsk färsk rosmarin, hackas, går bra med torkad
6 salladslökar, halvera
½ dl vitt vin
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
1 tsk maizenastärkelse + vatten
chiliflakes
 
Tillbehör:
Potatis eller ris och en god sallad
 
Dela varje filé i 3 delar. Ställ varje del på högkant och banka ut mellan två plastpåsar till ca 5 - 7 mm tjocklek. Krydda med salt och peppar. Dela skinkan på längden och lägg en på varje filé. Krydda med citronskal och timjan. Lägg en halv salladslök på varje filé och rulla sedan ihop. Fäst med tandpetare och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek ruladerna tills de fått färg. Ställ sedan in dem i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Plocka upp ruladerna. Koka sedan ur pannan med vin, buljong och grädde. Koka i 5 minuter och red med maizenastärkelse utrört i lite vatten. Lägg ned ruladerna i stekpannan igen, strö på lite chiliflakes. Värm upp det om det har svalnat.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0