Paprika och tomatsoppa med gremolatatopping.


En soppa som är mager, endast 162 kalorier/ portion.
 
4 portioner.
 
2 gula lökar, finhacka
2 vitlöksklyftor, finhacka
500 g grillad paprika, dela i mindre bitar
1 msk olivolja
400 ml
krossade tomater
1 msk flytande honung
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
salt & peppar
 
Gremolata topping:
½ msk färsk basilika, hackad
1 msk parmesanost, grovt riven
skalet från 1 citron
 
Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut. Häll på krossade tomater, honung och vatten. Smula ned buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen och späd med mer vatten om det behövs. Salt & peppar.
Gör gremolatan genom att blanda alla ingredienser. Fördela soppan i skålar och toppa med gremolata.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0