Pizza med karljohansvamp och valnötter.


Du kan göra egen pizzabotten eller köpa färdiga tortillabröd som går utmärkt att använda till pizza. Du kan variera dessa pizzor på massor av sätt, men här kommer en variant.
4 portioner.
 
Lök kräm:
1 stor gul lök, hackas
½ dl olivolja
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
 
Topping:
600 g karljohansvamp, skär i fjärdedelar och skiva tunt, går bra med annan svamp
6 dl riven västerbottensost
4 dl valnötter
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
rucola
 
Stek löken i olja utan att den tar färg. Tillsätt timjan, salt och mixa ihop till en slät kräm.
Bred ut lök krämen på bottnarna och toppa med svamp och nötter. Ringla över olja och strö på flingsalt.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 5 - 10 minuter. Toppa med rucola när du serverar pizzan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0