Sallad med anka, björnbär och valnötter.


I denna sallad kan du också testa att blanda i tunna skivor av päron och ankan kan ersättas med kyckling. Jag tycker att ni ska prova med anka för det är en fantastiskt god fågel.
4 personer.
 
2 ankbröst ´a 350 g
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g björnbär
75 g valnötter
150 g blandad sallad
1 tsk flingsalt
 
Dressing:
1 msk koncentrerad svartvinbärssaft
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olja
salt & peppar
 
Sätt ugnen på 150 grader. Snitta fettet på ankbrösten och krydda dem med salt och peppar. Stek med skinnsidan nedåt ca 4 minuter. Vänd och stek andra sidan i ca 2 minuter. Lägg ankbrösten i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, cirka 35 minuter. Låt ankbrösten vila i 10 minuter. Blanda ihop allt till dressingen. Skär ankbrösten i skivor och blanda dem med björnbär, sallad och valnötter. Häll över dressingen och strö på flingsalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0