Fänkålsrubbad lax med senapskål.
![](https://cdn2.cdnme.se/3938116/6-3/dsc_115711_51ff6cd39606ee0c1b332f09.jpg)
Laxen blir ganska stark och jag har fått en förkärlek till stekt kål. Den är underbart god.
4 portioner.
500 g laxfilé
1 tsk spiskummin, gärna hel
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk rökt paprikapulver
½ röd chili, finskuren
flingsalt & svartpeppar
Senapskål:
smör
3 - 5 skivor salami, skär i bitar, kan uteslutas
1 liten gul lök, finhackas
½ vitkålshuvud, grovstrimlas
½ citron, saft och skal
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
1 tsk kalvfond
2 msk kapris
½ tsk honung
1 knippe dill, grovhackas
Gnid in laxen med kryddorna och låt ligga medans du förbereder resten. Hetta upp smör i en stekpanna, tillsätt salami och lök, stek tills löken mjuknat. Häll i vitkål, saft och skal av citronen, vin, grädde, senap, fond, kapris och honung. Sjud i 5 - 10 minuter, tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Grilla laxen 3 - 5 minuter på varje sida och sedan i ugnen 150 grader i 15 minuter.
Kommentarer
Trackback