Fullkornslasagne med nötfärs och skogssvamp.


En lite nyttigare lasagne eftersom den inte innehåller grädde utan keso och vatten. Gör gärna en större sats när du ändå håller på hacka och fräsa en massa ingredienser så har du mycket mat färdiglagad.
4 portioner.
 
1 liten gul lök, finhackas
250 g skogschampinjoner, går bra med annan svamp, skivas
400 g nötfärs
1 - 2 tsk rapsolja
1 dl tomatpure
2 dl vatten
salt & peppar
400 g keso
1 dl färsk timjan, går bra med torkad
2 dl vatten
12 fullkorns lasagneplattor
1 - 2 dl riven ost
 
Fräs nötfärs, svamp och lök i lite rapsolja. Tillsätt tomatpure, vatten, salt och peppar. Mixa keso med timjan, salt, peppar och tillsätt vatten. Smörj en ugnsfast form och varva färsröran, kesoröran och lasagneplattor. Avsluta med keso och riven ost. Du kan gärna garnera med tex tomater.
Sätt in formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Servera med en god sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0