Kräftostsoppa.


Denna soppa passar som en perfekt ganska mastig varmrätt tillsammans med bröd, ost och vin, men även som en förrätt.
4 personer.
 
2 medelstora morötter, rivs grovt
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 fiskbuljongtärningar
9 dl vatten
1 ask kräftost, 400 g
2 dl crème fraiche
 
Fräs morötterna i smör. Rör ned vetemjöl, vatten och fiskbuljongtärningar. Låt småputtra i några minuter. Tillsätt crème fraiche och kräftost. Vid servering tillsätter du kräftstjärtarna eller lägger de direkt i soppskålen och häller försiktigt på soppan. Garnera med en dillvippa.
 

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Nu har jag kokat och ätit denna soppa, god blev den och snabb och enkel att göra. Hade slut fiskbuljong så jag tog hummerfond istället.
/B

Svar: Men så trevligt att du tycker det. Ibland är det bra med enkla recept.
carina lundmark

2013-09-30 @ 17:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0