Schweizerbakad laxfile med spenat.

Gott och enkelt. Om du inte gillar spenat så kan du skippa det och använda andra grönsaker tex sockerärtor.
4 personer.
 
600 g laxfilé med skinn
1½ dl rökt skinka, fint tärnad
½ dl gräslök, hackad
1 msk dijonsenap
1 msk svensk senap
2 äggulor
8 skivor schweizerost eller emmentalerost, 100 g, skär skivor
 
Spenat:
2 paket fryst spenat, 250 g
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm riven muskotnöt
Dela laxen i 4 portionsbitar och gör ett snitt i varje filé så att det blir som en börs som du kan lägga in fyllningen i. Ställ 2 ostskivor snett ner mot varandra i laxfickan. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt & peppar. Blanda ihop skinka, gräslök, senap och äggulor till en röra som du sätter ned i varje laxficka mellan ostskivorna. Baka laxen på 225 grader i mitten av ugnen i 10 - 12 minuter.
Tina spenaten och krama ur vattnet, hacka grovt om det behövs. Koka upp crème fraiche och smula i buljongtärningen, lägg i spenaten och låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Servera med tex ugnsgratinerade tomater, kokt eller pressad potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0