Ambrosiakaka.

 
Här kommer inget nytt recept, men det är en god kaka som jag har glömt bort, så nu ska den bakas.
 
30 rutor.
 
300 g smör, rumsvarmt
6 dl strösocker
4 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 apelsiner, finrivet skal
2 dl gräddfil
 
Glasyr:
5 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
50 g syltade apelsinskal
 
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i smeten. Blanda sedan i apelsinskal och gräddfil till en smet. Häll upp i en långpanna med  bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Börja med glasyren. Rör ihop florsocker och apelsinsaft och bred över den avsvalnade kakan. Strö över syltade apelsinskal och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i rutor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0