Fudge Brownies.

 
Smarrigt.
 
Tryffel:
150 g mörk choklad 55%, hackas
1,5 dl vispgrädde ,150 g
Flingsalt
 
Brownie:
150 g osaltat smör, smält på låg värme
2,75 dl strösocker, 250 g
1,5 dl kakao, 70 g
½ tsk salt, 3 g
1 tsk vaniljsocker, 3 g
2 ägg, 110 g
1 dl vetemjöl, 60 g
 
Börja med tryffeln. Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen och låt stå några minuter tills chokladen smält. Rör ihop till en slät tryffel och täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en form 20 x 20 cm eller en rund springform och täck botten med bakplåtspapper. Tillsätt kakao, socker, salt och vaniljsocker i det smälta smöret. Det kan se grynigt ut men mjölet kommer att göra att smeten går ihop fint. Vispa försiktigt ned ett ägg i taget, men vispa inte för mycket, tills varje ägg har arbetats in. Blanda slutligen ned mjölet och arbeta försiktigt ihop till en slät smet och häll ned i bakformen. Grädda i 20 - 22 minuter och låt kakan sedan svalna. Ta ut kakan och vänd den upp och ned, bred på tryffeln och forma ett mönster om du vill. Om tryffeln är för lös kan du ställa in den i kylen ett kort tag. Strö på flingsalt. Skär upp i bitar och låt den stå ett tag i kylen. Serveras sedan rumsvarm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0