Kanderade valnötter.

 
Oj så gott. Nötterna kan du servera som drinktilltugg eller till glass. I receptet ska det egentligen vara mixade kiwi med florsocker, glass och nötter, men jag lägger bara upp nötterna så kan ni välja själv vad ni vill ha det till.
 
4 portioner.
 
30 g smör
3 msk råsocker, men vi tog muscovadosocker
½ tsk salt
3 dl valnötter
 
Smält smöret på svag värme i en teflonpanna. Tillsätt socker, valnötter och salt. Stek under ständig omrörning tills all vätska kokat in, det tar några minuter. Passa så det inte bränner vid. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och sära på dem. Häll socker/smör röran över nötterna. Låt kallna. Servera.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0