Korv med rotsakspytt och friterad lök.


Här passar det bra med färsk korv och det blir en lite festligare rätt som kanske passar på fredagkväll.
4 - 5 portioner.
 
4 - 5 färska korvar på fläskkött tex salsiccia
 
Rotsakspytt:
½ stor rotselleri eller 1 hel liten, skala och skär i tunna stavar
4 st. vitlöksklyftor, hackas fint
några körsbärstomater
olivolja
salt
skal från ½ citron + saften
1 kvist färsk rosmarin
flingsalt & svartpeppar
40 g parmesan
2 - 3 msk hackad basilika
pinjenötter
 
Rostad lök:
3 st. schalottenlök, skär i knubbiga bitar
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
olivolja till stekning
 
Bryn och mjukstek rotsellerin i olja, lägg åt sidan. Häll i en skvätt olja i stekpannan och bryn försiktigt vitlöken, citronskal och rosmarin tills vitlöken fått lite färg. Lägg i sellerin och körsbärstomater och häll över citronsaft. Salt & peppar. Rör om ordentligt och dra av från plattan. Hyvla över parmesanost, strö på pinjenötter och lite färsk basilika. Lägg gärna i några halverade körsbärstomater också. Börja med den rostade löken: Lägg löken i en bunke och strö över lite salt, låt stå i 10 minuter och blanda sedan ned vetemjöl. Hetta upp olivolja och stek löken i 3 - 5 minuter eller tills den blir frasig. Låt rinna av på hushållspapper. Då återstår bara att steka korven och det har ni gjort förr. Smaklig måltid.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0