Örtgrillade ostron.

 
4 portioner.
12 - 16 ostron
100 g smör
½ dl riven parmesanost
½ dl hackad persilja
1 msk citronsaft
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk finskuren gräslök
salt
1 krm cayennepeppar
½ - 1 tsk tabasco
 
Sätt ugnen på grill 250 grader. Blanda alla ingredienser till örtsmöret. Kör gärna blandningen hastigt i mixern. Öppna ostronen och lossa de från skalet. Klicka över örtsmöret på varje ostron. Placera dem i en ugnsfast form med grovsalt på botten så att de inte vickar omkull. Grilla tills smöret smält och det börjar bubbla i 5 minuter. Servera genast med champagne och extra citronklyftor. Du kan servera några ostron på klassiskt vis också. Överblivet ört smör blir gott på rostat bröd till fördrinken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0