Ugnsbakad kolja med toscanska smaker.

 
Här kan du välja någon annan fisk om det är svårt att få tag på kolja. Det här är ett väldigt enkelt och gott recept och kan naturligtvis serveras med potatis eller pasta.
 
4 portioner.
2 koljafiléer
2 msk flingsalt
2 tomater, skär i grova bitar
1 liten burk rostad paprika, skär i grova bitar
2 schalottenlök, skivas tunt
2 klyftor vitlök, skivas tunt
1 chilifrukt, skivas tunt
0,5 dl olivolja
1 kruka basilika
svartpeppar
100 g oliver
1 påse blandsallad
riven parmesanost
 
Pensla lite olja på plåten eller en ugnsfast form och salta. Lägg på fisken. Baka i ugnen på 150 grader i 10 minuter. Blanda alla grönsaker med olivolja och svartpeppar. Lägg grönsakerna på fisken och värm det i ugnen i 5 minuter. Höj temperaturen till 225 grader och låt stå ytterligare 5 minuter. Om du vill kan du rosta grönsakerna separat ett längre tag och sen lägga dem på fisken. Avsluta med att strö på basilika och svartpeppar. Garnera med oliver och servera med en blandsallad och riven parmesanost.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0