Chokladtårta med krispig jornötsbotten.


Vansinnigt god kaka som jag fikade på Nestros Cafe.
 
BOTTEN:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör
6 dl corn flakes
 
TRYFFEL:
450 g choklad ( går bra med både ljus och mörk ) Var bara mörk i den jag åt
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl hackade pistaschnötter + 0,5 dl till garnering, går bra med jordnötter också
 
GÖR SÅ HÄR:
 
Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop , det får inte koka. Dra kastrullen åt sidan, rör ned flingorna och krossa dem lite. Tryck ut massan i formen. Smält chokladen. Koka upp grädde och mjölk. Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädden. Vispa med elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade nötterna. Häll chokladkrämen över botten och ställ i kylen, helst över natten ( minst 5 timmar ). Lossa tårtan försiktigt från kanten med en vass kniv. Garnera med resten av nötterna och servera med vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0