Kantarelltoast med västerbottensost.


Kantareller och västerbottensost är två favoriter i en rätt.
 
8 stycken
 
8 franskabröd
400 g kantareller, skär i mindre bitar
3 msk smör
3 finhackade schalottenlökar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad timjan
salt & peppar
200 g västerbottensost
 
Ugn 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och stek svampen tills den slutat släppa vätska. Tillsätt lök och vitlök, stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan med salt och peppra. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka brödet istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost. Grädda högt upp i ugnen tills osten har smält, ca 5 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0