Lax- och sparrispaj.

 
God paj, men den går inte att frysa eftersom grönsakerna släpper mycket vätska vid upptining.
4 - 6 personer.
 
PAJSKAL:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 - 2 msk vatten
 
FYLLNING:
1 knippe grön sparris, dela i mindre bitar
200 g kallrökt lax, strimlas
1 bit purjolök, 15 cm, strimla
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven lagrad ost
1 msk smörgåskrasse, klippt, går att utesluta
 salt & peppar
 
PAJSKAL: Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform 24 cm i diameter. Låt formen vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, nagga pajbotten och förgrädda mitt i ugnen 10 - 15 minuter.
FYLLNING: Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Låt rinna av. Fördela sparris, lax och purjolök i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk grädde, ost, krasse, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajen över lax m. m. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter tills fyllningen är gyllene och har stelnat.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0