Blue cheesecake med päron och pepparkaksbotten.

En roligare variant på ädelost och pepparkakor.
10 bitar.
BOTTEN:
75 g smör, smält
10 digestivekex
10 pepparkakor
FYLLNING:
150 g blue Castello
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 äggvita
200 g naturell Philadelphia ost
½ dl florsocker
2 fasta päron, skär i mycket tunna strimlor
100 g hasselnötter, torr rosta
½ dl crema di balsamico
Mixa pepparkakor och digestivekex till smulor, häll över smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Låt stå i kylen i 30 minuter.
Mosa ädelosten. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, Philadelphia ost och florsocker. Vispa upp äggvitan i en skål. Rör ned ädelosten i äggblandningen och blanda sedan försiktigt i äggvitan och grädden. Häll ned smeten i formen och låt stå i frysen minst 6 timmar. Ta fram den i tid ur frysen och garnera med päron, hasselnötter och balsamico.
Kommentarer
Trackback