Lök- och kycklingpaj med Allerum prästost.

 
God paj med smak av stekt lök.
5 - 6 portioner.
 
PAJDEG:
2, 5 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
3 msk iskallt vatten
150 g fint riven Allerum prästost eller annan ost
2 krm salt
 
ÄGGSTANNING:
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
5 ägg
salt & peppar
 
HET KYCKLING:
400 g strimlad kyckling
2 st. färsk röd chili, finhackad
2 msk rapsolja
 
LÖKBLANDNING:
1 gul lök
1 röd lök
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
50 g smör
 
Ugn 225 grader. PAJDEG: Jobba samman alla ingredienser till en smidig deg. Förgrädda pajskalet 10 minuter i en rund pajform, gärna med löstagbar kant. Lägg ett smörpapper på pajskalet i botten och fyll med gula ärtor så att kanterna inte rasar ned.
 
ÄGGSTANNING: Blanda ihop allt.
 
HET KYCKLING: Fräs kycklingen med olja och chili, ställ sedan åt sidan.
 
LÖKBLANDNING: Hacka all lök och svetta i en stekpanna på låg värme tills den är mjuk.
 
Blanda samman lök och kyckling. Fyll pajskalet. Slå över äggstanningen och grädda på 175 grader i 15 - 20 minuter. Servera med en god sallad.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0