Kyckling med nötter och aprikoser.

 
4 personer.
 
4 kycklingklubbor
1 tsk salt & 2 krm svartpeppar
250 g schalottenlök, halveras
1 msk smör
1 hönsbuljongtärning
2 dl torkade aprikoser
1 kanelstång
½ tsk chili
4 vitlöksklyftor, skalas
1 kruka persilja, hackas
2 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
100 g valnötskärnor, mosas grovt i en mortel
 
Salta och peppra kycklingklubborna. Bryn dem gyllenbruna i en gryta, 10 minuter. Ta upp dem och lägg dem på ett fat. Fräs de halverade lökarna med smör i samma gryta, 3 minuter. Smula ned buljongtärningen och fräs under omrörning 1 minut. Blanda i aprikoser, kanelstång, chilikrydda, skalade hela vitlöksklyftor och persilja. Lägg i kycklingklubborna. Häll på vin och vatten. Koka upp och sjud grytan under lock i 20 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Blanda sist i nötterna och sjud ytterligare 5 minuter. Servera med ett gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0