Laxlasagne med fetaost och avokado.


En ny variant på lasagne som är väldigt mäktig och lite ovanlig med avokado. Den var väldigt god.
4 - 6 portioner.
 
300 g färsk laxfilé, skivas
200 g kallrökt eller gravad lax, skivas
12 lasagneplattor, färska
2 - 3 mogna avokados, skivas
2 dl purjolök, strimlad
 
 
Ostsås:
2 vitlöksklyftor, rivs
6 - 7 soltorkade tomater, strimlas
olja
200 g fetaost, light eller original
6 dl crème fraiche, lätt eller vanlig
1 dl parmesanost, riven
 
Ostsås:
Mosa ihop fetaost och crème fraiche med en gaffel eller i en mixer. Blanda ned parmesan, vitlök och soltorkade tomater. Smörj en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, lax, avokado och purjolök. Salta & peppra mellan lagren. Avsluta med plattor och sås. Grädda i 20 minuter på 180 grader. Höj sedan värmen till 220 grader och grädda i 10 minuter till. Garnera med skivad avokado och några tomatskivor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0