Marinerad rådjursstek.


Ett till recept av Cattis.
 
1 rådjurslår, 1½ - 2 kg
 
Marinad:
1 flaska rödvin
1 morot, skivad
1 gul lök, skivad
½ msk torkad timjan
2 msk lagerblad, smulas
2 msk honung, utrört i lite av vinet
 
salt
smör
4 - 5 dl mustig buljong
 
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Täck. Ställ kallt och låt stå ½ - 1 dygn. Vänd i halvtid. Torka av det marinerade köttet och gnid in det med salt. Placera köttet på ett galler ovanpå en långpanna. Häll buljongen i långpannan.  Bred över lite mjukt smör och sätt i en stek termometer. Stek i 200 grader tills köttet når 65 grader ( cirka 1 timme ). Gör en sås av stekskyn och buljongen. Servera med vad du vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0