Chokladkaka med vit glasyr.


En god chokladkaka som inte ska vara kladdig inuti och glasyren är lite söt och knaprig. 
 
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ msk kakao
2 msk vaniljsocker
½ dl vatten
½ dl mjölk
 
Glasyr.
1 dl strösocker
1 dl florsocker
½ dl grädde
½ dl smält smör
1 tsk vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser utom vatten och mjölk, rör om försiktigt. Till sist rör du ned vatten och mjölk. Häl i en smord form med löstagbar kant och grädda i 175 grader tills kakan känns torr i mitten. Blanda alla ingredienser till glasyren och låt det småkoka en liten stund. Häll smeten över den avsvalnade kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0