Indisk kycklinggryta med gult ris.


Snabb indisk rätt där riset har huvudrollen. Jättegott och enkelt att göra.
4 portioner.
 
600 g delade kycklingfiléer eller lårfilé
1 hackad gul lök
2 msk olja
½ dl mango chutney
4 dl yoghurt, 10 % turkisk
 
Kryddpasta:
3 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpure
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
 
Gult ris:
3 dl basmatiris
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
2 msk smör
1 tsk kardemummakärnor
5 nejlikor
7 dl vatten
½ tsk salt
 
Servering:
1½ dl gula stora russin, sultan
2 dl skållade och torrostade mandlar
 
Börja med riset. Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult. Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. Häll på vatten och salta. Låt sjuda under lock i 10 minuter. Blanda ingredienserna till kryddpastan och vänd runt med kyckling och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och stek på medelvärme i 10 minuter. Rör om då och då. Sänk värmen och rör ned mango chutney och yoghurt. Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar. Vänd runt riset med russin och mandel.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0