Knapersega cookies.

 

90 st.
 
250 g smör
1½ dl farinsocker
2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
7 dl vetemjöl
1½ tsk bikarbonat
1½ dl sötmandel, hacka medelstor
 
Ugn 175 grader. Mixa smör, farin, strösocker, salt och vaniljsocker krämigt i matberedare. Mixa i apelsinskalet. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta ned vetemjölet tillsammans med bikarbonaten och mixa till en deg. Stjälp upp degen på ett omjölat bakbord och arbeta in mandeln. Rulla bigarråstora kulor och fördela glest på bakpappersklädd plåt. Platta till och grädda i 6 minuter. Ta ut plåten och tryck till kakorna med en spatel och grädda ytterligare 1 - 3 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på plåten innan du lossar dem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0