Laxtacos.

En fräschare och annorlunda variant av tacos med massor av grönsaker, fisk och syrlig lime. Kan ätas med tortillabröd eller tacoskal.
4 personer.
900 g lax, skär i kuber 2 x 2 cm
2 tsk flingsalt
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
Avokadokräm:
4 avokado, mosas
2 vitlöksklyftor, pressas
1 grön chili tex spansk peppar, hackas
½ dl pressad limesaft
salt & peppar
Majodressing:
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
salt & peppar
Tillbehör:
Tortillabröd
nachochips
mango i bitar
gurka och morot skivade med i tunna skivor med osthyvel
tomater i bitar
sallad
lime i klyftor att pressa på fisken
Gnid in laxen med kryddorna och stek snabbt i en stekpanna. Blanda ihop allt till majodressingen och ställ i kylen ett tag innan servering. Blanda även ihop allt till avokadokrämen och ställ i kylen ett tag. Ät och njut.

Kommentarer
Trackback